Rutina mea de ingrijire a parului

Buna fetelor,

De multa vreme vreau sa va arat cam cum imi ingrijesc eu parul. a.k.a. coama mea zburlita. Pentru a intelege mai bine aceasta sintagma, sa va povestesc putin despre parul meu: blond, ondulat spre cret, rebel si neascultator sau cum imi place mie sa zic - cu personalitate, cu mult volum, gras la radacina, uscat pe lungime si cu firul de par fin .Si da, este posibil ca un cap sa aiba toate aceste tipuri de par :) In plus, nu sta intins cu placa mai mult de jumatate de ora, asa ca am ajuns la conluzia ca nu merita osteneala Are o lungime medie acum   si ii tai varfurile cam o data pe an sau cand este nevoie.



Pentru a arata decent, parul meu are nevoie de spalare la 2, maxim 3 zile. Mie imi place sa il spal o data la 2 zile, chiar daca pentru parul cu tendinte de ingrasare se recomanda spalarea mai rara, pentru a nu secreta scalpul mai mult sebum.(bullshit) Totusi, nici de dragul scalpului nu pot sa ma spal o data pe saptamana pe cap. Nu-mi place sa il usuc cu uscatorul de par, fac acest lucru doar daca trebuie sa ies urgent din casa si e foarte frig afara, sau daca pun pe par un balsam leave-in, care are nevoie de caldura. Nu-l perii niciodata cand este ud, iar cand il perii, uscat fiind, incerc sa nu-l agasez prea tare.

Produsele de mai jos sunt cu titlu de prezentare, exact ca in reclame. Inca nu m-am stabilit propriu-zis la o anumita firma, sunt prea curioasa si prea dornica de cercetare pentru asa ceva, asa ca o sa va prezint astazi cam ce tipuri de produse folosesc pe parul meu.


1. Uleiul de par - il aplic inainte de a ma spala pe cap, iar timpul de actiune depinde de timpul meu liber. In timpul saptamanii, timpul de actiune a uleiului pe par este de 5-10 minute. In weekend, imi place sa il las si cateva ore bune. N-am incercat pana acum sa dorm cu uleiul pe par, eu ma foiesc grozav de mult noaptea si cu siguranta as fi in stare sa ung tot patul. Pana acum am incercat multe uleiuri, si naturale - de ricin, cocos, argan, macadamia, migdale dulci, masline, dar si de la diferite firme - Avon, Oriflame, Yves Rocher. Toate au efect, folosite cu regularitate, sa nu sperati la o singura aplicare de cateva secunde si apoi minuni nemaivazute. Multa lume ma intreaba daca nu ramane gras sau uleios parul dupa aceasta aplicare. Nu, spalat cu sampon si clatit bine, parul nu ramane uleios.
2. Samponul - nici nu mai tin minte cate tipuri de sampon am folosit pana acum, am desigur cateva favorite la care ma mai intorc din cand in cand si nu ma dezamagesc. De la un sampon ma astept sa curete delicat scalpul, sa-mi lase firul de par curat, dar nu uscat, sa nu-mi provoace mancarimi sau matreata. De cand ma stiu, samponez parul de 2 ori, asa simt ca parul si scalpul imi sunt curatate. Cantitatea de sampon necesara unei utilizari difera in functie de lungimea parului. De obicei parul meu este mediu sau lung, asa ca obisnuiesc sa aplic cam cat o capsuna.
3. Balsamul de par - de obicei il iau si il folosesc la set cu samponul, fiindca asa mi se pare ca are efect garantat. Il aplic pe parul spalat, si stors bine de apa, de la urechi in jos, insistand mai mult pe varfuri. Il las sa actioneze cam 2 minute, apoi il clatesc, si ma astept sa-mi lase parul hidratat si usor de descurcat. Totusi, nu-mi plac balsamurile de par care vin in aceeasi cantitate cu samponul, fiindca samponul se termina primul si apoi nu mai am tragere de inima sa folosesc balsamul in alta combinatie. O ciudatenie de a mea :)
4. Masca de par - aplicata si aceasta de fiecare data cand imi spal parul, si lasata sa actioneze 3-5 minute, dupa ce am clatit bine balsamul din par. La fel ca si in cazul uleiului de par, consider ca doar o utilizare indelungata ofera efectele dorite, asa ca nu va leneviti si aplicati-o cu drag si spor. Si masca este aplicata doar pe lungimea parului, si clatita bine.
5. Tratamentul leave-in - aplicat pe parul umed, dupa tamponarea cu prosopul, fara a freca parul, deoarece, prin frecare, parul devine si mai frizzy. De obicei folosesc tratamente leave-in sub forma de spray, serum, sau mai nou spuma. Aplic putin produs pe maini, frec mainile intre ele si aplic tot pe lungime. Va recomand o cantitate mica de produs leave-in, ca sa nu va treziti dupa uscarea parului cu un aspect de par murdar. Daca este necesar, folosesc 1-2 minute uscatorul.
6. Spray-ul de ingrijire - aplicat in fiecare dimineata, cateva pufuri - pentru o mai usoara descurcare a parului, si pentru un miros frumos al parului. De vreo 3 ani folosesc doar Schauma, in diverse sortimente, care-mi plac ca nu imi ingrasa parul.

Ce consider eu ca imi lipseste momentan din rutina? Urmatoarele: un sampon uscat, ca am ramas fara si sunt in cautarea unui produs bun, care sa nu lase parul alb si sa nu ma intoxice, pentru a fi folosit pentru acele zile in care te culci cu parul ok si te trezeste cu el nasol, o fata de perna din satin - am mai avut si s-au vazut efecte asupra electrizarii parului, si mai nou, vreau o perie sau un pieptene din lemn, cam tot din aceleasi considerente.

Care este rutina voastra de ingrijire a parului?

Kiss Kiss.

Share:

9 comentarii

  1. Si eu am parul ondulat si rebel si stiu ce greu e sa il faci sa arata bine pentru mai mult timp. Pentru mine functioneaza foarte bine spray-urile leave-in si mai nou am descoperit produsele L'oreal ProfessionnelTecni Art pe care le ador.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa ma uit si eu dupa ele, pana acum n-am incercat nimic din gama profesional.

      Ștergere
  2. Şi eu am părul tot ondulat, şi folosesc destule produse! :)) Însă un mic truc pe care îl folosesc este să nu îl pieptăn dimineaţa, ci doar îl aşez pe cât posibil cu mâinile şi îl dau cu ulei de argan.

    http://beau-typhoon.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu folosesc destul de multe produse ca sa imi tin parul sub control :))
    Si in cazul meu se prezinta gras la radacini...insa sa stii ca nu e adevarat ca parul gras se spala mai rar pentru a nu secreta scalpul si mai mult sebum. Daca te vei spala pe par o data pe saptamana la fel de gras va fi mereu. Aceste informatii sunt total false. Trebuie sa ne spalam parul cand se murdareste nu cand spune cineva ca trebuie. Am scris si un articol pe tema asta : http://brilliant-beauty4u.blogspot.ro/2015/02/cat-de-des-trebuie-sa-ne-spalam-parul.html

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. clar ca de aceeasi parere sunt si eu! insa multa lume recomanda asa ceva, inclusiv stilisti. totusi, cum poti sa iesi in lume cu claia de par inaclaiata, numai de dragul sfaturilor ? :))))

      Kisses

      Ștergere
  4. Ce coama leonina ai, rowrrr! :D As fi curioasa sa vad cum ti-ar arata onduleurile dupa co-washing, daca tot nu-ti place uscatorul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :D sa stii ca co-washing n-am incercat pana acum, dar sper sa incerc vara asta, ma gandesc si eu la bucle, ca poate le mai domoleste :)

      Ștergere
  5. Un sampon uscat despre care am citit la Dee este de la DM - Frotte Swiss si costa 17 lei. Eu masca folosesc cam de doua ori pe luna, balsamul este obligatoriu la mine, iar uleiul de par il aplic la varfuri, insa mai rar. Momentan sunt in cautarea unui alt sampon anti-matreata si a unui balsam chiar BUN! :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere