(P) Cum sa afli corect valoarea tensiunii arteriale

Mai toata lumea a auzit, macar o data in viata, ca i-a crescut sau i-a scazut cuiva tensiunea. Bine-bine, dar cum si-a dat seama persoana in cauza de valorile tensiunii? A utilizat, cu siguranta, un tensiometru. Si acela ce e? Pai, cea mai simpla definitie tensiometru suna cam asa: aparat cu ajutorul caruia se inregistreaza tensiunea arteriala.

Tensiunea arteriala poate fi crescuta - hipertensiune, sau scazuta, hipotensiune. Hipertensiunea se manifesta prin dureri de cap,ameteli, vajaieli in urechi, si poate provoca ateroscleroza, cardiopatie ischemica, accidente cerebrale si chiar moartea. Hipotensiunea, cu simptome ca cefalee, ameteli, greata, stari de lesin, tulburari de echilibru sau de vedere, duce la afectiuni cardiovasculare grave. De aceea este bine, si chiar recomanat de catre medici, sa se verifice regulat valoarea rensiunii arteriale.

Cel mai simplu si mai usor se poate folosi un tensiometru de brat, pentru aflarea valorii tensiunii arteriale, in confortul si siguranta casei. Pentru rezultate optime, se recomanda inregistrarea tensiunii arteriale la acelasi brat de fiecare data, de obicei la cel stang, in acelasi moment al zilei - dimineata, inainte de micul dejun, sau seara, inainte de culcare. De asemenea, pentru o citire cu precizie, se recomanda masurarea tensiunii arteriale de 3 ori, la un interval de aproape  2 minute, si facerea unei medii intre cele 3 valori.

Tensiometrul de brat este usor de utilizat de catre toate persoanele, lipsa cunostintelor medicale nefiind un impediment in aceasta directie. Tensiometrele sunt la zi cu tehnologia, au ecran LCD mare, usor de citit, si butoanele sunt si ele mari, pentru o mai usoara manevrare si utilizare. Acest tip de tensiometru afiseaza data si ora, salveaza rezultatele masurarii de 2 ori, putand fi utilizat de 2 persoane din casa. In plus, face automat media ultimelor 3 rezultate, ajutandu-ne astfel sa avem o situatie clara a masuraturii, si poate chiar sa detecteze si aritmia,

Semnalul acustic de la inceputul si sfarsitul fiecarei masuratori ne atentioneaza de fiecare data cu privire la timpul necesar pentru aflarea valorii tensiunii arteriale. Aparatul utilizeaza 4 baterii de 1.5 v (AA), iar pentru economisirea lor, are loc o oprire automata a aparatului, dupa 1 minut de neutilizare.

Share:

2 comentarii

  1. Să știi că e util să-ți monitorizezi măcar sumăr sănătatea și acasă prin intermediul unor asemenea aparate ca cel descris de tine; și cum ai mai menționat, existăfel de fel de tensiometre moderne pe piață, și eu am unul acasă dar care folosește 2 baterii de mărime AAA.

    RăspundețiȘtergere