Fulgi de porumb sanatosi si deliciosi

vineri, martie 06, 2015 Claudia`s Choice 4 Comments

Buna fetelor,

Acum ca a venit primavara, avem inca un motiv in plus sa ne pregatim pentru vara, sa fim swimsuit-ready si sa mancam mai sanatos.

Cum bine stim, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca este ideal sa mancam sanatos, fara E-uri sau multe calorii, dar cu vitamine si minerale.

Una dintre cele mai bune optiuni in aceasta directie sunt fulgii de porumb de la Rommac:


De ce sa alegem fulgii de porumb?

* sunt o alegere sanatoasa;
* au gust delicios;
* contin putine calorii per portie;
* sunt disponibili in majoritatea magazinelor, ieftini si usor de luat la munca sau la drum lung;
* sunt satiosi, o portie de fulgi iti ofera energia necesara pentru o dimineata plina!

Fulgii de porumb sunt disponibili in cantitatti diverse: 30g, 250g, 500g, 1000g.

Dar sa nu credeti ca acesti fulgi se consuma exclusiv cu lapte la micul dejun. Se pot consuma in diferite moduri, unul mai ingenios ca altul:

* amestecati cu branza, alune si putin unt si pusi la microunde pentru 2 minute;
* ca baza pentru tarte;
* pentru a face inghetata prajita;
* amestecati cu iaurt si fructe;
* transformati in batoane cu fructe sau ciocolata;
* adaugati la salate pentru un plus de savoare;
* impreuna cu faina integrala, tarate de grau, un praf de sare,drojdie si putin ulei devin niste painite delicioase in doar 20 de minute la cuptor.

Cea mai usoara si mai rapida reteta cu fulgi de porumb ar fi aceasta, culeasa de pe internet:

Ingrediente

150 g unt,
60 g zahar brun,
1 ou,
1 lingurita esenta vanilie,
125 g faina,
1 lingura rasa cacao,
30 g nuca de cocos rasa,
50 g corn flakes
100 g ciocolata neagra,

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C. Untul se freaca cu zaharul, se foloseste mixerul. Se adauga oul batut, esenta de vanilie, faina treptat, cacaua, nuca de cocos, apoi corn-falkes, faramintati lejer in mana. Se amesteca toate cu o lingura. Se acopera 2 tavi cu hartie pentru copt. Se ia cu lingura din amestecul format si se pune pe tava, lasand un spatiu de 4-5 cm intre biscuiti. Tava se da cuptor pentru 20 minute. In acest timp ciocolata se topeste usor la microunde sau la bain-marie. Cand biscuitii s-au facut, se pune cate o lingurita de ciocolata topita peste ei.
Voi consumati fulgi de porumb?

Kiss Kiss.

You Might Also Like

4 comentarii: