Despre medici si dermatite - Povestea mea

Buna fetelor,

S-a intamplat si nenorocirea. Fiind plecata marti din tara, am reusit si am contactat o dermatita de toata mandretea, localizata pe obrazul drept, cu intindere pe restul tenului.

Nu stiu cum am reusit sa o iau, nu am obiceiul sa pun mana pe fata, dar cert e ca primele semne au aparut marti seara, cand am ajuns acasa: 2 pete rosiatice pe obrazul drept. Primul gand a fost: intoxicatie sau alergie alimentara - am mai patit asa, dar pe restul corpului nu aveam niciun  semn. Am spalat usor tenul doar cu apa, n-am mai aplicat nimic si m-am bagat la somn.

Miercuri dimineata, cand m-am trezit, tot obrazul drept era afectat, rosu, inflamat, umflat chiar si in zona ochiului si se intindea si pe partea stanga a fetei. Trebuia sa ajung in dimineata aceea la medicul de familie pentru o reteta, ii spun problema, imi zice ca am o posibila dermatita de contact si imi recomanda sa iau 5 zile Claritine. Imtre timp tenul era rosu, mancarimea devenea insuportabila, toata fata imi ardea. Am sunat la medic sa imi recomande o crema, ceva sa-mi mai potoleasca tenul, dar a zis sa nu aplic NIMIC pe ten, sa ma spal usor doar cu apa.

Joi dimineata, dupa 1 zi si o noapte de plansete, m-am trezit si mai rosie si mai umflata, si-mi venea sa-mi rup pielea de pe fata, asa de tare ma manca. La prima ora am plecat sa caut un medic dermatolog. Am ajuns la o clinica renumita din oras, deschisa la acea ora, am platit consultul si am urcat in cabinetul medicului. I-am povestit toata treaba, si ghiciti voi ce diagnostic mi-a dat: DERMATITA SEBOREICA. I-am zis ca nu are cum, ca nu cred asa ceva, eu nu am tenul gras si nu se poate, iar medicul mi-a raspuns ca aceasta este parerea lui medicala, mi-a recomandat o crema facuta in farmacie si mi-a zis sa revin peste cateva zile la consult. Imi parea rau de banii dati - 80 de lei pentru opinia lui medicala, luata dupa ce s-a uitat pe un pliant cu boli ale pielii, m-am abtinut sa nu ii fac inventarul tuturor neamurilor si sfintilor din calendar.

M-am hotarat sa aflu si o a doua opinie si am cautat alt medic dermatologic. Am ajuns la cabinetul doamnei, a fost de ajuns o singura privire asupra tenului meu - dermatita asimetrica, provocata de un microb. Mi-a dat trimitere sa fac analize la sange, am luat rezultatul in 5 minute, am revenit la cabinet, mi s-a confirmat si infectia in sange, mi-a prescris tratament medicamentos  - antibiotice, pastilute si injectii, regim fara sare si alcool si inca un control dupa 5 zile.

De vineri am inceput tratamentul - injectie foarte dureroasa, dar dupa 3 ore de la injectie + pastilute, fata mea deja a inceput sa arate mai bine, a mai disparut din roseata si mancarime, nu mai era asa umflata, dar era foarte uscata pielea.

Astazi sunt si alte imbunatatiri la nivelul pielii - micile bubite incep sa dispara, tenul incepe usor usor sa revina la trextura de alta data, nu mai am mancarimi asa de puternice, umflatura s-a restras,tenul tot are zone rosiatice, pielea este la fel de uscata. De abia astept sa treaca inca 3 zile, sa merg la control si sa reincep ritualul meu de ingrijire a tenului, fiindca saracul meu ten este intr-o stare jalnica si deplorabila de atatea zile neingrijit.

Concluziile mele:
1. nu ( mai) puneti mana pe fata - toti microbii si toate bacteriile cauta o portita sa ajunga in contact cu un organism-gadza - deci haideti sa nu ii ajutam.
2. nimeni nu va cunoaste tenul la fel de bine cum vi-l cunoasteti voi. Sa nu va fie teama sa mergeti sa consultati si un al doilea medic, o opinie medicala in plus nu strica niciodata.

Pana acum n-am avut niciodat probleme cu tenul, doar cate un cos razlet sau cateva puncte negre pe ici, pe colo, deci va puteti inchipui disperarea si depresia mea cand am vazut cat de mult o poate lua razna tenul meu. Tuturor fetelor care se lupta cu astfel de probleme ale tenului, va doresc sanatate multa si rabdare!

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. Vai de mine, imi pare rau de cele patite! Trebuia sa mergi din prima la dermatolog, adevarul este ca un medic de familie nu poate avea experienta unui dermatolog, care doar cu asta se ocupa. Multa sanatate, te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Camelia. Sper sa rezolv problema cat mai curand si sa nu mai fiu nevoita sa mai calc pragul vreunui dermatolog niciodata!

      Ștergere