Trancaneli: Despe nesimtirea unora

Buna fetelor,

Dupa cum va spuneam la inceputul blogului, vor fi si postari cu mai multe trancaneli decat de obicei. Aceasta este una dintre ele.

Cum sa nu iei sintagma "We don`t need no education" ca litera de lege

Deci... Sa nu ma abat de la titlu. Atazi, prin jurul amiezii, ma duc cu al meu Honey pana la Lidl sa cumpar niste kefir marca Pilos - foarte bun, cu 1,5% grasime. Honey zice ca vrea si niste croissante cu sunca si cascaval, proaspat coapte, asa ca ne indreptam spre acel raion, si eu cu o pofta de a savura un croissant cu nougat. Cand ajungem acolo, o cucoana( la vreo 30-35 de ani) se servea cu MANA din croissantele cu nougat, ceea ce mi-a taiat pofta instant. Ca sa fie si mai cu mot, mai ia unul in mana, il invarte pe toate partile si apoi il pune la loc. Atunci mi-am luat foc. Ii spun calm, politicos:
 - Doamna, va rog sa folositi clestele pentru a lua produsul.
 Atunci ii tare cucoanei tandura. Se intoarce la mine si imi zice :
- Da ce are daca am pus mana pe el?
Continui, pe un ton la fel de calm, cu toate ca imi venea sa ii bag clestele pe gat:
-Doamna, este vorba despre igiena, mie nu mi se pare normal sa fiu nevoita sa cumpar un produs pe care pune altcineva mana!
Cucoana, si mai contrariata, zice:
- Da ce vrei acum, ca doar sunt curata pe maini, m-am spalat, ia te uita de ce nu mai poti tu acum!
Incerc sa ii explic ca pana sa puna mana pe croissant a mai pus mana si pe cos, pe manerul la vitrina, etc., ea sare iar cu gura la mine, cum de imi permit sa ma iau de ea.
In acel moment, imi intoarce spatele si pleaca.
Atunci eu ii zic domnului meu, care aproapre radea in hohote de prostia cucoanei:
- Pe langa ca e prost crescuta, mai si comenteaza.
Atunci cocalarus rex, care era in cardasie cu cucoana,plasat undeva in spatele nostru, se trezeste si eu la comenteze:
- I-auzi domle, si care e problema ta? Ce are daca a luat cu mana?
Intre timp, apare si cucoana care ii zice consortiului, cu o fata de caine batut,ca saracuta de  ea nici nu vazuse clestele si ca este abuzata verbal de catre mine "se ia de mine".
In acel moment, am ajuns la concluzia unui prieten:
- Eu nu negociez cu teroristii! si am plecat, lasand cuplul perfect sa se complaca in prostia si ignoranta lor.

Acesta a fost un umil episod din "Days of our lives", eveniment care se intampla cam des in jurul meu. Poate nu ma deranja asa tare daca lua cu mana croissantul si il punea direct in punga ei, cel mai mult m-a deranjat ca l-a sucit pe toate partile si apoi l-a pus inapoi, ca si cum cineva ar fi obligat, in urma ei, sa ii manance bacteriile!

Da, stiu, sunt foarte rea si dificila, dar cred ca tine de bun simt si de buna crestere si de buna educatie si de igiena si de alte zeci de lucruri sa incerci sa lasi posibilitatea si urmatorilor cumparatori sa se bucure de un produs. Si la mine scuze de genul ca nu am vazut clestele nu merg. Daca nu l-ai vazut, puteai foaste bine sa te folosesti de o punga pentru a lua produsul, dar se pare ca nu toata lumea gandeste la fel.

Voi ati intalnit astfel de situatii? Cum va comportati cand dati peste astfel de specimene?

PS: Din acelasi motiv, nu cumpar nici paine neambalata. Nu suport sa vad cucoane, babe si mosnegi care pipaie o paine pe de raft, de parca ar cauta-o de oua, si apoi sa o lase acolo.

Share:

6 comentarii

  1. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) am ras. Ideea e ca nu are sens sa iti pui mintea cu toti taranii (scuze ca zic asa urat, dar asta e adevarul. Taran nu inseamna ca esti de la tara, taran inseamna ce ai povestit tu acolo). Vad si eu destule zilnic: babe care se prefac ca "gusta" strugurii la raionul cu fructe din hypermarket, dar de fapt mananca si mananca o gramada. Multa vreme nu stiam de ce sunt ciorchinele asa golase :-)) Sau nesimtitii care arunca pe jos sau cate si mai cate... si mie imi vine sa ma iau de ei. Daca sunt nervoasa pe ceva, chiar ma descarc pe ei, dar nu merita, ca ei nu pricep, asta le e educatia si gata. Oricum, acum nu mai pot sa cumpar nici eu croissante din LIDL, asta e clar :-))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) acum mi-ai elucidat misterul cu stugurii. De asta prefer sa cumpar de la aprozar, de unde stiu ca sta vanzatoarea cu ochii pe ei :))

      Ștergere
  2. Scumpa, tre` sa citesti asta http://www.printesaurbana.ro/2013/03/inghetata-in-forma-de-zmeura.html :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit, m-am crucit si m-am intrebat : Oare asa se intampla si cu legumele vrac de la Real? :))

      Ștergere
  3. :))) Din pacate am intalnit astfel de situatii :( Eu prefer sa nu cumpar produse neambalate . In acest episod ai vazut-o pe doamna respectiva facand acel gest dar poti sa mergi la raionul respectiv (sa nu fie persoane) si sa cumperi un produs care pare bun dar de unde stii cine a pus mana pe el sau daca a fost dat pe jos si apoi pus la loc (chiar am vazut acest lucru) . Nu doar ca ti se taie pofta instant ... :(

    RăspundețiȘtergere