Dezamagirile lunii iunie 2013

Buna fetelor,

Astazi ar fi trebuit sa postez preferatele lunii. In schimb, am ales sa postez dezamagarile, produse care mi-au lasat un gust amar si de care voi fugi pe viitor.

Sa va prezint inculpatele:

1. Crema depilatoare Elmiplant pentru piele sensibila cu migdale si omega oil.

In primul rand, dupa cum se observa pe blog, mie imi plac mult produsele Elmiplant. Si cand am avut de ales o crema epilatoare, am ales Elmiplant, stiind ca restul produselor mi-au placut si au avut efectul scontat pe pielea mea. Crema am folosit-o doar pe brate, de 2 ori. De fiecare data am facut testul de 48 de ore, pentru a determina daca pielea mea este sensibila la acest produs. La ambele teste rezultatul a fost ok, nu au aparut iritatii sau mancarimi, inroseli ale pielii sau alte minunatii.
Prima data am folosit crema inainte de Paste. Am trecut peste mirosul cremei - in tub miroase ok, pe piele  numai ok nu miroase, am aplicat-o si am tinut-o cam multicel(vreo 7 minute). Nu am avut nicio problema pana a doua zi, cand au inceput sa imi apara bubite. Bubite care au trecut cam in 2 saptamani.
Initial am crezut ca aparitia bubitelor a avut de a face cu faptul ca am lasat prea mult crema sa actioneze. Asa ca am zis sa ii mai dau o sansa.
A doua oara am tinut crema max. 5 minute pe piele. Pana aici totul normal. Beleaua a inceput din momentul in care am incercat sa o inlatur - cu spatula si cu apa calda. Am simtit ca pielea mi-a luat foc, ca mi se jupea de pe carne. Mi-au aparut pete rosii si bubite instant, iar pielea la incheietura cotului parea a fi arsa cu acid. 3 zile am facut dus doar cu apa curata pe brate, doar o picatura de gel de dus imi provoca arsuri groaznice. Singura chestie care m-a salvat a fost Crema dupa epilare cu ulei de jojoba de la Ladys, pe care am aplicat-o din belsug.
Nu o sa mai cumpar crema asta, nu o voi mai folosi never ever, mai degraba o sa ma chinui cu epilatorul si o sa sufar pentru fiecare fir de par in parte decat sa trec in nou prin acest chin.

2. Lotiune micelara Ivatherm

Ce ma bucura cel mai mult este ca am primit-o cadou la o revista. Am fost foarte incantata cand a aparut revista cu produs Ivatherm, de mult doream sa incerc unul din produsele lor, asa ca nu am stat pe ganduri si am achizitionat-o.
In primul rand, nu mi-a placut textura. Mintea mea blonda, cand aude cuvantul lotiune, se gandeste la un fel de crema cu textura lejera, in niciun caz la o apa. Deci aceasta este o apa micelara. Fiindca am lamurit acest aspect, sa trecem mai departe. Mirosul a fost singurul lucru care mi-a placut la acest produs. Miros discret, fin, care nu imi facea ochii sa lacrimeze.
Despre produs, producatorii spun urmatoarele: 
"Demachiant formulat cu o tehnologie noua potivit oricarui tip de ten, chiar si celui sensibil sau cu dificultati majore: piele grasa cu probleme si imperfectiuni, dermatita seboreica, cuperoza, piele matura sau uscata.
Ultraeficace, ultracalmanta, curata, demachiaza fata, ochii si buzele. Toleranta oculara excelenta.
Inlocuieste cu succes demachiantul clasic, dar si lotiunea tonica. Sterge chiar si machiajul rezistent la apa.
 Se imbiba un disc demachiant cu lotiune micelara si se aplica pe piele cu miscari circulare. Se repeta aplicarea pana cand discheta ramane curata. Nu necesita clatire.
Se utilizeaza o data sau de doua ori pe zi (dimineata si/sau seara)."
Eu spun urmatoarele: Nu sterge nici machiajul de zi cu zi, ma transformam mereu intr-un racoon de fiecare data cand ma demachiam. Si pentru a nu se crea confuzii, pe perioada utilizarii am folosit doar rimel, uneori eyeliner si corector. De multe ori a trebuit sa folosesc si un alt produs pentru curatarea ochilor. Chiar daca ei promit contrariul, am folosit de fiecare data un produs pentru curatarea fetei (spuma de la Nivea pentru ten sensibil), deoarece utilizarea lotiunii micelare lasa un strat lipicios pe ten. In ceea ce priveste buzele va recomand sa va clatiti bine de tot dupa ce utilizati lotiunea. Lasa un gust amar salciu pe buze, la care stomacul meu facea greva de fiecare data.
Lotiunea de 100 ml  m-a tinut fix 2 saptamani, aplicata o data pe zi, seara. Nu o sa o mai recumpar, pretul de vreo 20 lei nu este deloc justificat, mai bune rezultate am cu apa micelara marca proprie din Kaufland, la 6 lei 200 ml.

Pe voi ce produse v-au dezamagit in luna iunie?

Kiss Kiss


Share:

8 comentarii

  1. Eu urasc cremele pentru epilat, cred ca am folosit o singura data in 27 de ani :))) Ca sa suporti mai usor epilatorul, foloseste bilutele acelea pentru masaj, pe mine ma ajuta foarte mult.
    Cat despre lotiunea micelara, mie mi-a placut. Poate ai folosit mascara waterproof si de-aia se curata mai greu. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Epilatorul meu e Braun seria 5, cu chestii de masaj si gel de tinut in congelator Tot ma chinuie, dar nu am ce face.
      Lotiunea micelara am folosit-o doar sa indepartez rimel mormal, nu waterproof, si corector, aplicat doar in zona cearcanelor.

      Ștergere
    2. Atunci incearca Lidocain 10 % solutie , si ala m-a ajutat o vreme, e vreo 20 de lei in farmacii.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Horror e putin spus.Nu mi-a trecut prin cap sa fac poze, oricum nu cred ca le postam, chiar daca le faceam, nu vroiam sa va dezgust cu pielea mea cu efect de lepra. Si nu exagerez.

      Ștergere
  3. sa sti ca azi mi-am luat crema depilatoare de la farmec, pentru ca am citit la tine ca asta de la emliplant nu e buna .deci ai facut o fapta buna :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru sustinere. Nu vreau sa fac reclama negativa unui produs, dar cand vad pe pielea mea ca un produs nu face bine, simt ca e de datoria mea sa dau un sfat mai departe

      Ștergere
  4. Crema noua de la farmec am incercat-o eu o singura data si nu, nu m-a facut sa o mai folosesc, mirosul ma termina si nici senzatia de dupa nu-mi place.
    giveaway pe blog, esti invitata :*

    RăspundețiȘtergere